Kokļu meistarklase un kokļu sarunas Meteņos18.02.202414:00 — 16:30

Svētdienā, 18. februārī aicinām uz koklētājas Zanes Sniķeres koklēšanu Meteņos un kokļu sarunām ar meistaru Rihardu Valteru. Katrs aicināts ar koklēm un latviešu tautas skanīgajām dainām ieklausīties Meteņu ritumā.

Pl. 15.00 – 16.00 “Koklēju pirmo reizi” kokles spēles pamatu nodarbība – visiem, kuri jau sen vēlējās iemācīties koklēt. Nav nepieciešama sava kokle, to iedosim! Vada koklētāja un skolotāja Zane Sniķere.

Uz sarunām un kopīgu koklēšanu aicināti visi – gan jau pieredzējuši koklētāji, kas lūgti ņemt līdzi savas kokles un koklēt, gan tie, kas vēlas vienkārši dziedāt, gan arī tie, kas vēlas vienkārši klausīties skaistajās kokļu skaņās.

Nodarbību apmeklētājiem būs iespēja apskatīt izstādi “Dvēseles stīgas”, kas stāsta par tradicionālās kokles vietu un lomu latviešu kultūrā.

Gatavojoties pavasara atnākšanai, modināsim gaismu sevī, kopā dziedot un koklējot!

Aicinām pieteikties: https://form.jotform.com/240391744491358

Dalība maksa: ieejas biļete muzejā

Izstādes “Dvēseles stīgas – tradicionālās kokles latviešu zemnieka sētā 19. – 20. gadsimtā” notikumu ciklu atbalsta Latvijas Kultūras ministrija.

Šis būs noslēdzošais nodarbību cikla pasākums kokļu izstādes ietvaros.

Sāksim pl. 14.00 – 14.45 ar sarunām par un ap koklēm ar meistaru Rihardu Valteru. Sarunu vadīs Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Rozīte Katrīna Ponne. Tieši Rihards ir izveidojis izstādes centrālā objekta – Dižkokles kopiju, kas ir lielākā kokle Latvijā un pasaulē.

Meklēsim atbildes uz jautājumiem: Kas jāzina izvēloties savu kokli? Kā un kur tikt pie pirmās kokles? Kā rīkoties, ja kokli grūti uzskaņot? Kas ir meistarstiķis?

Rihards gan dalīsies savā pieredzē, gan demonstrēs savus kokles spēles paņēmienus. Runāsim par Riharda izveidoto divu korpusu kokli, kā arī laivas kokli un jaunākajām vēsmām kokļu būvē.

Jautājumus meistaram iespējams iesūtīt, rakstot muzeja fb lapā un, protams, arī pasākuma laikā

Pēdējoreiz atjaunināts:12.02.2024