Meža veldze Brīvdabas muzejā15.09.2024

Dabas labvēlīgā ietekme uz cilvēka pašsajūtu un veselību ir novērojama un zināma gandrīz ikvienam. Lai piedzīvotu pašsajūtas uzlabošanos, ir pietiekoši, ja cilvēks dabā pavada kvalitatīvu laiku 2 h apjomā vienu reizi nedēļā vai ikdienā 30 minūtes.* Tomēr būtisks ir laika pavadīšanas veids, tātad cilvēkam ir jābūt zināšanām un prasmēm, ko tieši darīt esot dabā, lai gūtu tūlītēju un ilgtermiņa ieguvumu.  

Vairāki pētījumi, tai skaitā  Barselonā (Spānija) veiktais pētījums apstiprina, ka dabā pavadītais laiks var būtiski samazināt tādus ikdienas diskomforta simptomus, kā nogurumu, sāpes, depresīvu noskaņojumu, zemu pašefektivitātes izjūtu. (Serat et al, 2021)**.  Šis un citi pētījumi apstiprina, ka tieši Meža veldzes (Shinrin yoku japāņu val., forest bathing angļu val.) pastaiga dabā palīdz visefektīvāk mazināt mentālo nogurumu, sāpes un depresīvo noskaņojumu, savukārt sportiski aktīvs pārgājiens palīdz veicināt pašefektivitātes izjūtu.

Lai piedzīvotu un uzzinātu vairāk par Meža veldzi un  aktivitātēm dabā, kuras katrs var īstenot savā ikdienā, veicot vien nelielas un katram pieejamas pārmaiņas, aicinām pieteikties uz Meža veldzes pārgājienu, kas notiks  @Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 15. augustā.

Norises vieta: Latvijas etnogrāfiskais brīvdabas muzejs

Datums un laiks: 15. septembris 11:00 – 13:00

Tikšanās: pie Brīvdabas muzeja Galvenajiem vārtiem – Brīvdabas ielā 21, Rīgā

Apģērbs:  ērts un laikapstākļiem atbilstošs

Vadītāja: @Inga Dreimane - meža veldzes pavadone un meža terapijas praktiķe, sertificēta psiholoģe

Cena: 30.00 Eur (tai skaitā ieejas biļete Brīvdabas muzeja teritorijā) 

Pieteikšanās: https://eu-submit.jotform.com/242452670900351

Vairāk informācijas rakstot uz e-pastu: Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!  

 

*Gesse A. “Forest therapy hub LIM”, Forest therapy HUB summer school, Spain, 2024,

**Serat, M., et al “Effectiveness of a Multicomponent Treatment for Fibromyalgia Based on Pain Neuroscience Education, Exercise Therapy, Psychological Support, and Nature Exposure (NAT-FM): A Pragmatic Randomized Controlled Trial”, Forest therapy HUB summer school, Spain, 2024.

Pēdējoreiz atjaunināts:03.09.2024